LAPORAN PEMUDA PAS MUSLIHAT TUTUP PEMBOHONGAN

chempaka menulis:

Satu laporan polis telah dibuat oleh Naib Ketua Pemuda Dewan Pemuda Pas Negeri Kelantan (DPPNK), Ustaz Abdul Latif Abdul Rahman terhadap YB Nozula Mat Diah dengan tuduhan menyerang dan mencederakan Zaki Ibrahim (ADUN Kelaboran) yang juga merupakan Ketua Pemuda DPPNK.

Itulah yang dilaporkan oleh lidah rasmi Pas di internet. Konon-kononnya cubaan mengambil tindakan atas kekecohan yang berlaku semasa sidang DUN Kelantan pada 26 November yang lepas.

Pada ruangan di lidah rasmi Pas tersebut, ada dimasukkan video yang menyebabkan kekecohan itu. Namun, setelah disiasat dan ditapis satu persatu maka jelaslah bahawa video tersebut telah diubah dengan menambah sound effect serta mengulang beberapa kali perlakuan yang berlaku dalam sidang dewan tersebut.

Kalaulah DPPNK hanya menggunakan video tersebut sebagai bukti utama, maka dinasihatkan agar melupakan saja kerana video tersebut benar-benar menipu. Kalau sekadar untuk dijadikan video hiburan puak Pas mungkin ia amat berkesan, tapi jika untuk dijadikan bahan bukti ia akan menghampakan.

Pas, terutamanya DPPNK kena ingat bahawa polis Malaysia juga mempunyai bahagian teknologi maklumatnya sendiri dan di dalamnya adalah pakar yang lebih pakar berbanding pakar video Pas.

Segala bukti melalui video akan ditapis berulang kali dan pastinya keputusan yang diperolehi nanti bahawa video tersebut sudah diubah kandungannya akan terbukti.

Jika DPPNK hendak menggunakan keterangan ahli Dewan Pas, jangan lupa bahawa polis itu amat adil dan ahli Dewan BN juga akan dipanggil untuk memberi keterangan. Kalaulah keterangan mereka hendak dijadikan bukti, maka dinasihatkan sekali lagi untuk melupakannya kerana bukti tersebut tidak boleh dijadikan bahan yang kukuh untuk mendakwa.

Polis akan buat penyiasatan kerana laporan telah dibuat tapi jangan pula nanti akan memalukan diri sendiri kerana polis pula terpaksa membuat kenyataan “setelah disiasat dan selidiki, semua bahan bukti yang disediakan DPPNK hanyalah rekaan dan ciptaan sahaja!!!”

Advertisements

3 Respons so far »

  1. 1

    aku said,

    ko x tgk secara live… x payah ko bising2 la wei… jgn dok jd pgampu yg daif sgt la… benda terang2 salah pun ko nak betul kn… nmpk sgt ko x brapa cerdik…ksian ko ya

    aku rasa dlm umNO di benarkn tendang2 org… mcm nie ke nk jd wakil rakyat? samseng..? klu dh x de iman mcm nie la jd nya…

  2. 2

    hamPAS nyior said,

    oooo ko tgk live ler yer??? ko tgk kat ner? kat video pas??? hahahahhahaha memang ko bahan yg akan terus diperbodohkan oleh pas…..

    kalo ko dan puak pas ko tu beriman (maklum ler bagi ko dan puak pas, orang selain parti ko ni tak beriman) naper dok tipu orang ramai??? masukkan video yang ditambah2 sound effect nya pastu edit lebih2 supaya menampakkan pemimpin BN ni x baik???? bukan ker tu namanya fitnah???

    oiii ‘aku’! ko jgn jd bodohlah dok terpengaruh dgn pas yg munafik tu….dah lah akhir zaman, dok buat fitnah, mengharamkan sesama Islam…nnt x pasal2 ko x sempat nk tobat…..

  3. 3

    wan tan said,

    jangan emosional sangat la hamPAS nyior!
    ko dah tengok ke yang x edit ngan sound effect.
    cam tu gak YB umNo, garang cam anjing kat umah aku.
    biase la orang dari hulu darat nak mampus
    baik zaki tu tak de kat dunia ni
    tak malukan orang kelantan
    aku pun malu tengok dia walau pu akau pernah tersilap sokong BN

    ha.ha.ha bodoh punye melayu
    malaysian memang sial
    malaysial
    malaysial
    malaysial
    so…. sial….


Comment RSS · TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: