ISU PAS TIDAK RELEVAN……….

pas.jpg

Malaysia march 2007. Parti pembangkang No 1 di Malaysia iaitu PAS kini harus dinasihatkan untuk menukar nama parti tersebut kepada PBAM (Parti Batu Api Malaysia ) kerana parti ini nampaknya cenderung kapada usaha melaga-lagakan orang, sengaja membuat cerita palsu, dan yang lebih dasyat lagi sanggup membuat kenyataan berdasarkan fakta yang tidak tepat yang nyata bukan membuktikan keadaan yang sebenar. apakah ini yang diperjuangkan dalam Islam?

Parti ini juga kini ibarat kehausan topik atau isu kerana memainkan isu yang tidak sepatutnya di perkatakan. Mengkritik tidak salah tetapi biarlah kearah kebaikan dan bukannya mengeruhkan lagi keadaan.

Sikap Pemimpin parti yang kononnya memperjuangkan konsep yang berlandaskan Islam ini nampaknya semakin lari dari objektif perjuangan mereka kerana sememangnya mereka sudah jauh terpesong dari konsep perjuangan mereka.

Saya lebih terpanggil untuk mengisi ruangan ini apabila melihat sikap pemimpin PAS ketika memberi bantuan kepada mangsa banjir di daerah Batu Pahat ( Kg Parit Bilal ). Pasukan kemanusiaan mangsa banjir banjir PAS hanya memberikan bantuan kepada kediaman yang memasang bendera parti tersebut. wajarkah tindakan seperti ini dilakukan? kenapa harus mereka memilih dalam memberi pertolongan kepada mangsa banjir tersebut? apa salah atau berdosakah mereka sekiranya memberikan bantuan tanpa mengira parti? apakah dalam keadaan darurat seperti ini mereka masih berfikiran kalut. Inikah cara ISLAM? apakan konsep perjuangan ISLAM yang mereka perjuangkan ini benar? fikirkanlahhhh……………………….

sila layari  KPMU.net

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: